Sophie Grace Meditationer

Sophie Grace Meditations:

Korta kroppsscanningar

 

 

 

Detta är en samlingsskiva med tre meditationer av typen kroppsscanningar som vi tidigare givit ut som Sophie Grace Meditations. När vi flyttade över dem till Sophie Grace Meditationer valde vi att helt enkelt släppa dessa meditationer tillsammans. Man kan dock köpa dem enskilt som mp3 fortfarande om man vill. Då många frågar efter bakgrundsmusik med binaural rytm har vi också valt att utöver originalversionerna också ha med en version med så kallade thetavågor.

 

Meditationerna som är med är Kroppsscanning Mini, Kroppsscanning Mini 2 (Medelsvår) och Alternativ Kroppsscanning 2 (Medelsvår). Du kan läsa mer om var och en av meditationerna nedan.

 

Kroppsscanning Mini

Meditation om 6,5 minut där lyssnaren övar på att vara här och nu och vara medveten om sin kropp genom att fokusera på en kroppsdel i en minut. Denna övning upprepas tre gånger. I en vanlig kroppsscanning observerar man känslan i hela kroppen bit för bit. Genom att enbart välja tre delar blir meditationen perfekt för nybörjare som tycker övningen är lite svår och för de tillfällen när man inte har möjlighet att göra en hel kroppsscanning.

 

Bakgrundsmusik av Christopher Lloyd Clarke på originalversionen och Silencio Music på Theta-versionen.

 

Kroppsscanning Mini 2 (Medelsvår)

Meditation om drygt 4,5 minuter där lyssnaren övar på att vara här och nu och vara medveten om sin kropp genom att fokusera på en kroppsdel i 30 sekunder minut. Denna övning upprepas tre gånger och sedan avlsutar man med att känna in känslan i hela kroppen som helhet. I en vanlig kroppsscanning observerar man känslan i hela kroppen bit för bit. Genom att enbart välja tre delar blir meditationen perfekt för de tillfällen när man inte har möjlighet att göra en hel kroppsscanning. Utöver att denna meditation är kortare än "Kroppsscanning Mini"så läggs inte någon tid på att förklara var kroppsscanning innebär mer konkret. Detta för att det blir tröttsamt i längden för vana "kroppsscannare". För nybörjare rekommenderar vi alltså att man gör "Kroppsscanning Mini" först tills man lärt sig vad det innebär.

 

Alternativ Kroppsscanning (Medelsvår)

I denna meditation, som är 8,5 minuter lång, övar lyssnaren på att vara här och nu och vara medveten om sin kropp genom att foksusera på känslan i olika kroppsdelar i 30 sekunder åt gången. Denna övning upprepas flera gånger och avslutas sedan med att man känner in känslan i kroppen som helhet. Meditationen har fått etiketten "medelsvår" eftersom vi inte ägnar någon extra til till att förklara processen kroppsscanning då vi tror att det blir tjatigt i längden för vana "kroppsscannare" att lyssna på varje gång. Nybörjade rekommenderar vi därför att testa "Kroppsscanning Mini" först för att bli varm i kläderna.

 

Tid

Pris

 

Köp hela albumet

 

50 kr

 

Köp enskilda spår:

 

 

 

1. Kroppsscanning Mini

6:51

9 kr

 

2. Kroppsscanning Mini (Theta)

6:50

9 kr

 

3. Kroppsscanning Mini 2 (Medelsvår)

4:41

9 kr

 

4. Kroppsscanning Mini 2 (Theta)

4:41

9 kr

 

5. Alternativ Kroppsscanning (Medelsvår)

8:30

9 kr

 

6. Alternativ Kroppsscanning (Theta)

8:30

9 kr

 

 

 

 

 

Vår Facebooksida

Följ oss på Spotify!

Missa inte när nästa meditation blir tillgänglig på Spotify! Följ oss och få ett meddelande direkt från Spotify när en ny meditation kommer upp!